Wie ben ik?

Mijn naam is Nanny Kok-Sol, getrouwd en moeder van 3 kinderen. Alle 3 twintigers, die inmiddels hun eigen weg zijn gegaan. De afgelopen jaren heb ik me bezig gehouden met het onderwijs en opvang van jonge kinderen.

Onlangs heb ik besloten om een kleinschalige kinderopvang te beginnen in een aparte ruimte  in onze woning. Ik heb ervaren, dat ik het opvangen van jonge kinderen op kleine schaal  en in een huiselijke en gezellige sfeer heel graag doe. Op deze wijze kan ik elk kind de aandacht geven die het verdient.

Het contact met ouders en kinderen is bij mij veel persoonlijker en intensiever dan op een (groot)kinderdagverblijf. Ik kan gemakkelijk ingaan op wensen en verwachtingen van ouders t.a.v. de opvang van hun kind bij mij thuis.

Het belangrijkste voor een kind vind ik, dat het zich veilig en vertrouwd  bij me voelt. Vanuit dit vertrouwen stimuleer ik spelenderwijs de ontwikkeling van kinderen. Daarbij komen zowel motorische , als sociaal-emotionele, verstandelijke en creatieve vaardigheden aan bod. Elk kind is voor mij uniek en ik houd rekening met de wijze waarop een kind groeit en zich ontwikkelt en pas daarbij mijn tempo aan. Omdat ik een klein groepje kinderen opvang is dit ook heel goed te realiseren.

Bij kinderen vanaf ongeveer anderhalf tot twee jaar werk ik met een vast dagritme,omdat dit de kinderen houvast,veiligheid en plezier biedt.

Iedere dag houd ik van elk kind een schriftje bij,waarin ik weergeef hoe de dag is verlopen. Ook plak ik er foto’s in, zodat de ouders kunnen zien hoe, waarmee en eventueel met wie hun kind gespeeld heeft.

De kinderen krijgen bij mij gezond en verantwoord eten en drinken. Dit in overleg met de ouders van de kinderen.

Ik beschik over een gedegen pedagogische achtergrond. Na de Pedagogische Academie in Meppel heb ik de studie Pedagogiek in Groningen gevolgd.

Ik heb  een zeer ruime ervaring opgedaan in de kinderopvang,zowel in een particuliere kleinschalige kinderopvang in Zwitserland(8 jaar) als in Nederland op een groot kinderdagverblijf (bijna 10 jaar).

Ik heet u  en uw kind van harte welkom in mijn huiselijke, gezellige en   kleinschalige kinderopvang!